Revisie & Reparatie

We streven naar de hoogst haalbare kwaliteit, maar slijtage is nooit te voorkomen. In veel gevallen is uw uitrustingsstuk of machine na slijtage weer als nieuw te herstellen. Voor alle merken machines en uitrustingsstukken denken we graag met u mee wat betreft revisies, reparaties en aanpassingen.

KOTTEREN
Eén van de specialiteiten van Groeneveldt Grijpers B.V. is het kotteren op locatie. Met onze mobiele kotter apparatuur kunnen wij het versleten gat oplassen en vervolgens weer opkotteren naar de originele maat. Dit alles in één opspanning. Onze kottermachines hebben een bereik van 50 t/m 500 mm en een overspanning van 2 meter. Deze machines zijn in staat om een nauwkeurigheid van 0.01 mm te behalen.

AANLASHAKEN – SNELWISSEL
Voor alle merken en/of hulpstukken kunnen wij uw aanlashaken of connector vervangen of reviseren.
Ook kunnen wij uw bakken voorzien van een ander snelwissel systeem. De nieuwe aanlashaken worden ingemeten en getekend in de juiste hoek. ok kunnen wij de machinezijde voorzien van een nieuw snelwissel systeem / connector of deze repareren.

COMPLETE KINEMATIEK VERVANGEN
Door verregaande slijtage, verbuiging of slijtage aan de buis, kan het soms nodig zijn om het complete scharniergedeelte te vervangen. Uw bestaande grijper wordt in dat geval ingemeten en de schalen worden voorzien van een nieuwe kinematiek. Daarnaast is het mogelijk om draadgrijpers ook te voorzien van een zwevende pen constructie.

SLIJTDELEN VERVANGEN
Als de messen van uw grijper of aanbouwdeel is versleten kunnen wij deze vernieuwen of opknappen. Als uw grijper door slijtage is gaan lekken kunnen wij dit eenvoudig oplassen door stegprofiel, op maat, aan de messen te lassen. Veel shovel en graafbakken zijn voorzien van extra voorzetmessen. Door het aanbrengen van een nieuw voorzetmes kan uw bak er weer tegenaan. Bij sommige grijpers treed er heel plaatselijke slijtage op waardoor de achterschaal wegslijt. De complete achterschaal kan in dat geval vervangen worden. Ook voor slijtdelen en slijttanden bent u bij ons op de juiste plek.

SERVICE OP LOCATIE
Mocht u een reparatie op locatie hebben die u zelf niet uit kunt voeren, komen wij graag met onze compleet uitgeruste service-bus langs. Bij beschadiging of breuk van een hydrauliek slang, kunnen we deze ook op locatie repareren of we persen in de bus een nieuwe slang op maat.

MACHINEREN
Ons machinepark kan ingezet worden voor uw bewerking. Doordat we veel bewerkingen in eigen huis uitvoeren beschikken we over een uitgebreid machinepark. Allerhande bewerkingen kunt u bij ons uitbesteden. Alle denkbare bewerkingen zijn mogelijk op onze freesbanken, zoals draadfrezen en 3D contour frezen. Daarnaast kunnen wij slijtvaste staal soorten bewerken!

KEURING VAN GRIJPERS EN UITRUSTINGSSTUKKEN
Geen certificaat bij uw uitrustingsstuk. Wij kunnen uw grijper herkeuren, eventueel repareren en daar een certificaat van opmaken. Ook kan u uitrustingsstuk worden voorzien van een EKH Keuring.